Translation tool

luni, 2 mai 2011

Cu YP1WFF/p in YOFF-420.


YP1WFF/p in YOFF-420

In urma unor discutii cu prietenii din gasca am hotarat sa mergem in perioada 29 aprilie – 1 Mai 2011 in zona Voineasa (Judetul Valcea) pentru o plimbare si o sedinta de relaxare la sfarsit de saptamana si nu in ultimul rand de a sarbatorii 1 Mai "Muncitoresc". Cautand pe Internet pentru a face o rezervare am gasit Pensiunea “Popasul Haiducului” situata pe drumul dintre Statiunea Voinea si Statiunea Vidra, pensiune aflata in apropierea sitului Tarnovu Mare- Latorita (YOFF-420).
Citind pe site-ul http://wff-yo.blogspot.com/ despre programul Natura 2000 am hotarat sa vorbesc cu YO3JW (Pit) pentru a ma informa in privinta activarii din punct de vedere radio a acestei zone . Plin de amabilitate, Pit, mi-a dat toate informatiile necesare fapt ce m-am incurajat sa fac toate demersurile pentru a-mi pregati echipamentul radio si a porni la drum. Tot impreuna cu Pit am stabilit ca indicatvul folosit va fi YP1WFF/p .
In dupa-amiaza zilei de 29 aprilie 2011 am ajuns la pensiunea stabilita unde ne astepta gazda noastra. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa intreb daca pot indinde “o sarma” si “o undita” pentru a-mi desfasura activitatea radio.
Fara nici o retinere am primit un raspuns afirmativ pe langa care mi s-a oferit tot ceea ce am avut nevoie. Vazand acestea am descarcat repede bagajele si am inceput instalarea antenelor.
Echipamentul a fost compus din:
Transceiver Yaesu FT-1000MP, Transmatch SPC Home Made, Laptop Toshiba Core 2 Duo, Antena LW 25m si un balun 1/9, Antena verticala tip undita 7m la baza careia a fost montat un balun 1/9 .
Imediat cum am terminat instalarea echipamentului am inceput sa fac apel in banda de 80m. Nu a durat mult si statiile au inceput sa apara si in numai 50 de minute am realizat un numar de 80 QSO-uri. Bucuria insa nu a tinut mult pentru ca au inceput sa apara si probleme pe care nu le luasem in calcul. Lipsa impamantarii a dus la blocarea laptopului si atunci a trebuit sa opresc statia si sa incep sa improvizez ceva. Dupa cateva discutii cu gazda noastra am aflat ca instalatia de incalzire era facuta din teava de cupru; iar centrala termica avea facuta o impamantare destul de buna. Cum am ajuns in camera am pus o sarma intre calorifer si statie. Imediat cum am terminat improvizatia a inceput si o ploaia animata de descarcari electrice. In cele din urma am renuntat si am mers la "gasca de prieteni" pentru a ajuta la pregatirea mesei de seara cu speranta ca a doua zi voi avea mai multa bafta.
Inca de la primele ore ale diminetii de 30 aprilie am dat drumul la statie incercand sa ascult benzile pentru a ma putea fixa pe o frecventa la apel. Spre surprinderea mea benzile erau extrem de zgomotoase incepand din 80 m pana in 15m si facand apel in fiecare ore intregi. Se pare ca nu am avut parte nici de liniste si nici de o propagare asa cum mi-as fi dorit…. In timpul pranzului l-am sunat pe Pit pentru a verifica daca si din locatia lui benzile erau la fel de zogomotoase. De mentionat este faptul ca am plecat cu un stick de Internet insa intre munti nu am avut parte de semnal pentru a putea verifica propagarea in timp real.
Dupa ore bune de plimbat prin benzi si facand apel nu am reusit decat un numar de 20 de QSO-uri.
Am hotarat sa fac o pauza si sa fac o plimbare printre munti, in prealabil purtand cateva discutii cu minunata gazda a pensiunii. Dupa 10 km de mers pe un drum forestier destul de dificil am reusit sa ajung la una dintre cele mai vechi exploatari de mica din Romania, exploatare inceputa inca din anii 1900 si parasita in anul 2001. Cu ajutorul scarilor din fier puse de la baza muntelui si pana in aproape de varf am reusit sa urc si sa ma bucur de minunat priveliste, ocazie cu care care facut si cateva poze. Si de aceasta data bucuria nu a durat foarte mult pentru ca ploaia a aparut si a trebuit sa ne intoarcem cat mai repede la pensiune pentru ca drumul incepea sa fie destul de dificil. Ajungand la pensiune prietenii ma asteptau sa pregatim gratarul si masa pentru a "sarbatori" asa cum se cuvine ziua de 1 Mai. Vazand ca ploaia s-a terminat si cu gandul de a reincepe cat mai repede activitatea la statie am intrerupt petrecerea si am fugit in camera. In jurul orei 18:30 am inceput apel in banda de 40m si dupa 1 ora am realizat un umar de 20
de QSO-uri. Am hotarat sa trec in banda de 80m unde doream sa ofer o ocazie si statilor din YO de face un schimb de controale. Dupa aproximativ 2 ore am reusit sa mai fac un numar de 46 de QSO-uri. Nu la scurt timp ploaia a inceput din nou si activitatea radio a fost incheiata plecand sa continui petrecerea alaturi de prieteni.
Dimineata zilei de 1 Mai a fost la fel “zgomotoasa” fapt ce m-a facut sa renunt si sa impachetez echipamentul pentru a ma intoarce in QTH de baza din Craiova.
Rezultatul final a fost dezamagitor, doar 166 de QSO-uri dar totusi am plecat cu ceva experienta si noi idei pentru o viitoare expeditie.
Multumesc pe aceasta cale gazdei Pensiuni “Popasul Haiducului”, lui YO3JW (Pit) si nu in ultimul rand prietenilor care au suportat QRM produs de mine.
73` de YO7MGG (Stefan)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu