Translation tool

joi, 22 aprilie 2010

ZIUA PAMANTULUI 2010

Ziua Pamantului este menita sa atraga atentia oamenilor asupra importantei mediului inconjurator. 22 aprilie a devenit Ziua Pamantului (Earth Day) in 1970, la initiativa senatorului american Gaylord Nelson.
Ziua Pamantului 2010 coincide cu Conferinta Mondiala asupra Schimbarilor Climatice si cu Anul International al Biodiversitatii.
Desi se bucura de o popularizare mai mica decat Ora Pamantului, cand oamenii de pretutindeni sunt chemati sa nu foloseasca energia electrica timp de 60 de minute, Ziua Pamantului are acelasi scop: sa atraga atentia asupra degradarii mediului inconjurator, asupra efectelor poluarii si sa educe cu privire la actiunile pe care fiecare dintre noi le poate intreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii.
Tu cum sarbatoresti Planeta Albastra? Ai putea ca, macar pe 22 aprilie, sa alegi bicicleta in locul masinii sau chiar o plimbare spre scoala sau munca. Ar putea fi ziua in care incepi sa selectezi deseurile casnice, astfel incat data viitoare cand duci gunoiul sa pui hartia, plasticul si sticla in containerele special amenajate din oras. Poate participi si tu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu