Translation tool

luni, 19 aprilie 2010

YOFF-020 16-18 April 2010Totul a inceput la Simpo YO 2009 Tg. Jiu cand Pit YO3JW ne-a povestit de activitatea “Word Flora Fauna”. Atunci am hotarat cu Feri YO5OED ca nu ar fi rau sa mergem si noi in Apuseni in YOFF-020. Zis si facut: dupa cateva telefoane cu Nick YO5ALI si Dan YO5BRE de la CS. Palatul Copiilor si Elevilor YO5KDW s-a decis sa mergem…. Pregatim antene, statii, laptop, soft, cabluri …. etc. Am schimbat cateva email-uri cu YO3JW cu privire la autorizatie, indicativ etc..
Suntem gata de plecare. Din pacate in locul unde vom merge nu este semnal GSM, suntem taiati de lume ( ari si asta farmecul lui!). Am rugat pe baietii din Oradea sa ne posteze in DX cluster ( multam YO5BAT!).
Pornim vineri cu toata echipa inghesuiti in 2 masini YO5ALI, YO5BRE, YO5OED, YO5OAG si xyl YO5OGT si avem un ajutor, catelusul “ Bison” mascota expeditiei pe care de indata l-am facut "radioamator" cu indicativ “YO5 – HAM HAM”
Din pacate in Oradea ploua de 3 zile dar speram ca acolo sus o sa fie bine, dar nu a fost, asa ca oricum am inceput sa instalam antenele: GP 14-28 MHz, dipol 80-40m , Kelemen 3 benzi… Din pacate am simtit lipsa antenelor pentru 10 si 18 MHz. Cu toate puse sus, doream sa lucram cu 2 statii, dar nu e asa de usor cu finalul pornit Asa ca am ramas cu o statie si final ~250 W !
Locul e foarte frumos dar pentru radio nu e chiar cel mai bun, dar suntem optimisti, ii dam bataie. Activitatea “WFF” este deja cunoscuta si ne-am asteptat la mult interes pentru YOFF-020 ca a fost activat pentru prima data. Chiar asa a fost. Dupa amiaza deja in 7 MHz , YP1WFF a fost vanat de toti. Feri “YO5OED” era incantat de PileUp-ul ce s-a format…( nu l-am putut ridica de la statie, hi ). A mers foarte bine 40m .. am trecut in 80m , s-a schimbat operatorul, la manipulator Nick “YO5ALI” si Dan “YO5BRE”. Pana spre dimineata in log s-au strans in jur de 500 QSO-uri. Sambata dimineata nu mai a fost propagarea pe care am asteptat-o in 40m, dar totusi am lucrat USA si VE….. In 15 -10 m nu am auzit nimic. In timpul zilei am ramas in 20m ….. Ne schimbam la statie si QSO-urile se inscriu in log …….. Intre timp o turma de oi a coborat de la deal si ne-a rasturnat GP-ul. Chiar pe ploaie imediat YO5ALI, YO5BRE si YO5OGT trec la treaba si-l repun in functiune asistati de mascota nostra YO5-HAM HAM …… Ramanem in 40m.
Peste noapte ceva s-a intimplat cceva si cu dipolul de 80m. Nu merge. Dar avem deja in jur de 1000 QSO–uri. Il lasam pentru duminica dimineata. La 3 dimineata suntem in 40m asistati de YO5OGT si de YO5-HAM HAM (proaspatul autorizat).
Pe la de ora 5 vine Nick YO5ALI, intreaba ce facem cu antena de 80m? Luam lanternele, scule si sus pe deal. YO5ALI, YO5OGT, YO5OAG si bine inteles YO5-HAM HAM. S-a rezolvat defectul si trecem in 80m. Cu YO5ALI operator la statie si vin QSO-urile …. Apare si YO5OED. In final , in jur de 90% din statiile YO il stiau dupa nume. Isi spune cuvantul expeditiile in UUS…. Iarasi nu il putem ridica de la statie, hi ( ii zic: Ferike ai parprizul spart! Sare-n sus … ) Urmeaza YO5ALI in 80m si YO5BRE in 20m, dar incet, incet ne pregatim de plecare. Acum s-a facut timp frumos, poze, etc…….Buburuza - “Matizul” - lui YO5OED iarasi e plina…….. Am facut peste 1600 QSO-uri, din care sunt peste 100 de statii YO. Ne-a facut deosebita placere sa activam Parcul Natural Muntii Apuseni :YOFF-020. QSL via YO5OED
Va dorim multa sanatate si va multumim pentru QSO-urile frumoase, 73 & 44
YO5ALI, YO5BRE, YO5OED, YO5OAG, xyl YO5OGT … YO5-HAM HAM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu