Translation tool

joi, 22 iulie 2021

YQ6WFF in YOFF-0169 - Muntii Bodoc-BaraOlt

 In urma cu un an am folosit acest ndicativ pentru o activare YOFF
Acum a sosit vara. Ne-am gandit ca ar fi bine sa iesim din nou in mijlocul naturii. Am discutat cu colegii de la Radioclubul Puskas Tivodar, YO6KPT si am luat hotararea ca sa incercam o noua evadare in natura. Am luat legatura si cu colegii de la Radioclubul din Targu Secuiesc, YO6KNY si impreuna am decis sa activam

zona YOFF-0169, muntii Bodoc-Baraolt.
Am verificat prognoza meteo care era buna si astfel in dimineata zilei de sambata 17 iulie am pornit la drum. Zona tinta a fost pe dealul "Pivnita Mare" intre Targu Secuiesc si Sfantu Gheorghe. Aici este o zona cu o padure mai rara astfel ca ursii care au speriat tot judetul nu isi fac de cap aici. 
Am fost multi, cu neveste si copii, care toti au gasit cate ceva de facut. Noi, cei cu indicative ne-am apucat sa instalam"tehnica".Am reusit sa fim gata pe la pranz. Antenele erau doua:: un inverted "V" si o antena buddipole. Prima era pe un catarg, a doua pe un trepied cu posibilitate de rotire. Statiile folosite au fost FT-897D, cate una la fiecare antena.
S-a folosit din nou indicativul special YQ6WFF

 
Am incercat lucrul in CW, SSB si FT8. Propagarea a fost cea din ziua respectiva. Nici mai buna, nici mai rea!
Ziua am reusit sa iesim de din Europa in 18 MHz, iar noaptea in 7 MHz, .in CW. Si asa s-au strans peste 200 de QSO-uri. Puteau sa fie mai multe, dar nu a fost sa fie. Per total suntem multumiti!
Duminica Csaba si Eva, YO6PIB si YO6EVA au facut o demonstratie de radiogoniometrie, asa zisa "vanatoare de vulpi" unde cei mai tineri au participat cu mare bucurie.


 
Intre timp o "trupa" speciala a pregatit un gulas pe cinste care s-a termint intr-un cadru natural si tot ceaunul a fost golit!
Apoi am trecut la stransul "tehnici" si puse din nou in masini.
 A urmat drumul catre casa. 
Inainte de a pleca toti au fost de acord sa repetam cel putin pana in toamna aceasta actiune. Bucuria de a fi fost in mijlocul naturii 2 zile a fost minunat, ceea ce fiecare dintre noi o vom reaminti.

 
La "actiune" au participat: YO6UO-Dezso, YO6PJX-Laci, YO6PVX-Sandu, YO6DBA-Laci, YO6GUU-Zoli, YO6EVA-Eva, YO6PIB-Csaba, YO6ZS-Zsolt, YO6FGZ-Arpi, neveste si copii...

73&44 de YO6FGZ, Arpi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu