Translation tool

miercuri, 17 iunie 2015

YO8SEP/p din nou cu QRP

YOFF-379 Piatra Mare
Weekendul 12-14 Iunie 2015 am participat impreuna cu familia la Etapa a II-a a concursului "Stafeta Muntilor" organizat de "Cocosul de Munte Brasov" in Masivul Piatra Mare.
Am plecat din Iasi, vineri cu noaptea-n cap, si am ajuns la Dambul Morii pe la ora 10. Dupa un mic dejun rapid, la 11 intram in traseul banda galbena: Dambul Morii - Canionul 7 Scari - Cabana Piatra Mare - Vf Piatra mare. 
Am ajuns la Cabana Piatra Mare, pe la 3PM, insa YO6HSH coborase cu magarusii pentru aprovizionare. Dupa o pauza de vreo jumatate de ora am continuat traseul spre Vf Piatra Mare. Aproape de Vf ne-am intalnit cu o stana, si am hotarat sa ne oprim acolo pentru a nu da prea multa bataie de cap cainilor de la stana :)
In timp ce eu am inceput sa fac o mica activare SOTA/YOFF, sotia si copilul s-au ocupat cu alte hobby-uri: geocaching, facut poze...
Am reusit o singura legatura in YO, cu YO6BHA din Sacele, cu care aveam vizibilitate directa 
 Din pacate, au aparut destul de brusc doua fronturi de nori negri dinspre Bucegi respectiv Mtii. Baiului. Din cauza tunetelor si la insistentele XYL am hotarat sa strangem si sa coboram. Cum aflam sa aflu mai spre seara, a plouat destul de tare pe Predeal si apoi pe Sacele, insa pe noi ne-a ocolit.
Sambata dimineata am inceput cu proba cultura generala urmata de Raid Montan (vreo 7km cu 700m diferenta de nivel). A urmat proba de orientare turistica. Dupa o pauza de cateva ore, si cand soarele parca se mai potolise am decis sa urc pe un deal din apropiere si sa continuii activarea YOFF. Din pacate, cand am deschis statia, mai toata banda de 20m era zgomot S7-S9 , cu cateva zone chiar cu S9+40. Am presupus ca de vina este linia de inalta tensiune din apropiere, si atmosfera destul de incarcata. Dupa incercari nereusite de a face CQ , am dat un telefon lui YO3JW sa il intreb daca si la el conditiile sunt asemanatoare. Incurajat de Pit, am cautat o frecventa libera si am inceput sa fac CQ YOFF. Datorita postarii pe cluster de catre Pit, au inceput sa raspunda cateva statii insa nu foarte multe. Dupa vreo 10 minute in care nu a mai aparut nimeni, o alta statie a inceput sa faca CQ peste mine... moment sincronizat cu aparitia cainilor de la stana de langa. Stiam ca stana a fost mutata pe perioada concursului, dar se pare ca s-au intors doar cainii singuri, fara oi si cioban. Pentru a evita orice confruntare cu patrupedele nervoase, am decis sa strang si sa ma intorc in tabara. 
Din pacate Sambata seara sau Duminica dimineata nu am mai reusit sa fac o antena delta loop si sa mai incerc o activare YOFF. Festivitatea de premierea sa lungit pana pe la ora 13, cand am plecat spre casa.
Per total, un weekend reusit, vreme frumoasa, radioamatorism, drumetie, geocaching...
73, Petronel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu