Translation tool

miercuri, 30 iulie 2014

Colaborare cu altii (2) Alarmare, interventie in caz de seism....un nou exercitiu

Este adevarat ca nu este un subiect specific "Fauna & Flora", dar ea este specifica activitatii de radioamator.
Deci:
O noua  invitatie, o noua provocare,  de data asta un exercitiu de  alarmare, interventie in caz de seism
 si toate in acelasi timp cu "Zilele cartierului Fabric" din Timisoara.

Nu cred ca ar fi fost o ocazie mai buna de a ne arata din nou in public si de a arata ce stim sa facem noi cel mai bine.

Invitatia a sosit pe adresa noastra de la YO2MAB, George din Arad, care se stie de ceva vreme cu organizatorul acestui exercitiu. Am raspuns prezenti chiar daca totul se desfasura duminica dupa-amiaza, cand in general lumea se odihneste. Alaturi de voluntarii de la RESCUE-TM, de echipajele de caine salvatori si de cautare, ne-am integrat si noi in decor. Prezenta noastra nu a putut fi scapata din vedere, datorita vestelor cu care ne-am obisnuit sa ne facem aparitia, iar textul  de pe spate spune cat o mie de cuvinte....COMUNICATII RADIO DE URGENTA.

Exact asta am si aratat celor prezenti, cum in timpul cel mai scurt, sub 5 minute, suntem in stare sa "inchegam" un punct de comunicare in benzile de radioamatori. Si nu spun asta ca lauda ci pentru ca asa este, un pilon militar din 5 segmete din fibra de sticla se inalta la 6 m in nici 2 minute, ca fixare am  folosit un "fer beton" de 1 m,  care este "batut" in pamant in cateva secunde si care asigura verticalitatea pilonului, nemai fiind necesare  ancorele. Antena dual band de la Sirio si cablul de coborare, nu sunt greutati mari, asa ca... pilonul rezista foarte bine. O pereche de acumulatori cu gel de 17 Ah si un repetor in banda de 70cm este tot ce mai trebuie conectat si...... gata de emisie in timpul cel mai scurt.
Autonomia si posibilitatea de a COMUNICA cand nu mai exista  curent, cand nu mai este semnal GSM, asta a fost mesajul  care am vrut sa-l transmitem. Plus ca in cazul in care este necesar se pot instala si antene pt US de asemenea asigurand legaturi radio la o distanta mult mai mare.  Un nou exercitiu de imagine, o noua ocazie de a explica populatiei prezente la ce ne pricepem si o noua ocazie de a ne unii ca si grup de actiune.

Au luat parte la exercitiu

YO2MMC-Marius
YO2LOJ-Marius
YO2MSP-Calin
YO2LOZ- Luci
YO2MFC-Pablo
YO2MOH- Dan
YO2MTD- Diana
YO2MTG- Gigi
YO2MAB- George din Arad,
iar in randurile voluntarilor de la ASV RESCUE - TM a fost YO2MDV, Sorin, care acum are un motiv in plus pentru a-si reinoi autorizatia de radioamator.  
De asemenea imi place sa cred ca si celor prezenti la eveniment le-a placut ceea ce au vazut si vor aprecia de acum inainte cand vor vedea cate o antena de radioamator in varful unei case sau pe acoperisul unui bloc.
Multumiri celor prezenti si sa ne auzim/vedem cu bine la urmatorul exercitiu,
Imagini la:
https://picasaweb.google.com/113698331155209108649/SimulareCutremurZileleCartieruluiFabric2014AlaturiDeRESCUETM

YO2MTGigi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu