Translation tool

miercuri, 18 decembrie 2013

YP1WFF/p in YOFF-143 si YOFF-139 (Ramsar)

Gata!
A trecut si iesirea dinspre Calarasi.
Dupa ce m-am intors de la Naeni/BZ unde am ramas pana luni dimineata( ca sa lucrez in Cupa Timisului, nu de alta, dar de origine sunt din Timisoara si nu se cadea sa lipsesc!)
l-am contactat pe Florin, YO3BAP si l-am intrebat ce face marti. Raspunsul a fost ca este "disponibil" asa ca marti dimineata la ora 9 ne-am intalnit la iesirea de la metroul de la "Policolor"
Traseul(cel din harta) a fost "vizualizat" pe "Google earth" asa ca in mare stiam unde va trebui sa ajungem.
Deci am luat directia autostrazii soarelui (A2) si pana la Lehliu l-am folosit. De aici am iesit spre Calarasi. Stiam ca dupa Vlad Tepes este un drum care coboara catre Nicolae Balcescu. Aici am cam incurcat-o, caci am ratat strada care cobora catre garla! Lacul Galatui, YOFF-143. Dar s-a rezolvat, am trecut podul si ne-am instalat echipamentele.
Statia: FT-847 cu FC-20, antena "undita". Din experienta altor iesiri cand alimentarea era facuta de la bateria masinii am patit ca laptopul a dat in primire la un moment dat, astfel ca am procurat un alimentator de la "bricheta"
Ea isi face datoria, dar... cand mai si vrei sa asculti ceva in banda nu merge! Si anume baga un zgomot de nu mai auzi nimic!
Asa ca a trebuit sa face diverse "manarii" pentru a putea lucra. Pana in 20m se auzeau interferentele. Mai sus scapam de ele. Asa ca atunci cand lucram in benzile cu probleme scoteam alimentatorul, iar cand eram mai sus il puneam pentru a incarca acumulatorul laptopului. Asa am putut sta mai mult pe emisie!
Pe drumul catre Nicolae Balcesca am remarcat ca pe intregul parcurs au fost taiati toti acei copaci de pe marginea drumului. Or fi fost batrani si atentau la siguranta circulatiei ca urmare a schimbarilor climatice. Sa nu cada pe sosea! Dar nu am vazut nici un pui de alta natura care sa creasca in timp!!
Pe la ora 12.30 OL am strans si am plecat catre cea de a doua locatie, Iezerul Calarasi, YOFF-139.
Am trecut prin Alexandru Odobescu (alta personalitate din judetul Calarasi pe harta!), am parasit Independenta si am  intrat din nou in soseaua catre Calarasi. De la intersectia cu soseau care venea de la Oltenita, pe dreapta incepea zona protejata. A trebuit sa gasim o posibilitate de a iesi de pe sosea si a parca. Am reusit. Era o batatura de drum care se oprea la o bariera. Am oprit langa ea si am folosit una din stalpi ca suport pentru undita. Aceeasi configuratie a statiei.
Nu a inceput bine pile-up ca ne trezim cu un "nene" la geam. Trebuie spus ca am lucrat din masina deoarece afara erau sub 0 C. Acesta a scos o legitimatie. Politia de frontiera! Am fost intrebati ce cautam in zona, deoarece primisera un telefon ca se intampla ceva in zona! !
 A trebuit sa intrerupem putin traficul. S-a aratat autorizatia emisa de Ministerul Comunicatiilor. S-a uitat la ea!
Aaa! Deci faceti masuratori! Ne-a multumit si apoi dupa ce s-au mai uitat si la alte lucruri din zona au plecat asa cum au venit!
La un moment dat am dat un telefon lui Mitica, YO9FNJ si acesta a venit sa ne viziteze. Era imbracat intr-un costum de vanator.
De la el am aflat pe vremuri locatia, in aceasta perioada, era plina de pasari care treceau peste zona sau ramaneau la iernat. A ramas uimit ca nu mai era nici una. Dar nu foarte, caci to el a avut si explicatia. Noi patroni de zona ar fi folosit niste instalati care reproduceau unele sunete de "alarma" care au alungat aceste pasari.
Ceea ce am vazut au fost cativa fazani care erau in stufaris.
Incepea sa se lase seara, soarele a apus si devenea din ce in ce mai frig. Am refuzat politicos cafeaua si am intans-o spre casele noastre. Destul de repede s-a lasat intunericul. Pe autostrada incepu-se sa se lase ceata.
Am ajuns de unde am plecat in jurul orei 18 OL
S-au realizat peste 450 de QSO. Multumim pe aceasta cale celor care ne-au chemat.
73     Pit YO3JW

In prima locatie lacul (care nu era albastru si nici macar lac unde eram, ci doar o strangere de apa la un cap de pod) misuna de cateva rate si ceva mai multe gaste, Toate guralive, nevoie mare. Curios! Doar cateodata se porneau! Eram intrusi ai arealului,(hi). A licarit o idee!
Am fluierat. Linistea s-a transformat in gagait si macanit.
Cred ca oricine ar fi ras. Parabola: natura isi apara linistea arealului. ASTA DA NATURA!
Comparatie: CQ DE YP1WFF/P, dupa care...gagait si macanit in frecventa. CINE ARE DE CISTIGAT?
 
Ascultam QRZ-turile facute de Pit si raspunsurile din banda. Eram in masina. Afara era ceva frig. La un moment dato catelusa si cativa puiandri au aparut uitandu-se gales la masina. Ramasese de la "pranz" un colt de paine.
-Hai sa le dam si lor!
-OK!
Catelusa s-a apropiat,a mancat fara sa fie deranjata .
Puisorii se uitau si asteptau LAPTICUL.
ASTA DA NATURA!!!
73 Florin YO3BAP 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu