Translation tool

marți, 23 august 2011

Cu ocazia SIMPO YO 2011.....

Dupa mai multe serii de "negocieri" cu cea care ia deciziile majore am ajuns la o intelegere. Vom pleca mai devreme spre Simpo 2011 si vom reveni in Bucuresti de voie! Asa ca am tras sforile si am aranjat cu feciorul mare si am luat masina lui. Apoi am incarcat tot echipamentul de lucru. Aceastea fiind rezolvate au mai fost adaugate ceva haine, ustensile de tip bucatarie si miercuri am plecat din YO3. Spre seara am ajuns la Vulcan/BV unde la rude am ramas peste noapte. Dimineata am luat drumul spre Fagaras.

Aici tocmai se faceau pregatirile pentru zilele orasului. De la un "coleg" am aflat ca e mai bine de luat spre nord de la Voila. Zis si facut. Am trecut pe langa numeroase biserici fortificate, pe la Dealu Frumos, centru geografic al Romaniei, apoi Medias, Tarnaveni, Iernut si ne-am oprit sa vizitam salina din Turda. Daca ajungeti in zona merita sa o vizitati. Daca nu pentru altceva, cel putin pentru a plati biletul de intrare ca un suport pentru intretinerea ei!.

Am fugit repede spre "Cheile Turzii" o zona protejata. Antena, deja clasica undita, balun UN UN 1:9, FT-847, AT-50 si laptopul. De la inceput pile-up a fost frumos. YOFF-228.
A doua zi am am incercat ceva dimineata, dar amers mai slab, asa ca am strans si am plecat spre Simpo. Cluj, Dej, la un moment dat am vazut un indicator spre Tg. Lapus. Dupa consultarea cu "colegii" am decis sa o luam pe acolo. Nu am regretat. Drum cu peisaje minunate. Am iesit direct in Baia Sprie si dupa cativa km am iesit spre Mogosa/Suior. Urmand indicatoarele am ajuns in curtea complexului "Suior" unde Laci, YO5OCZ, imbracat in costum traditional facea oficiul de gazda primitoare. A urmat ritualul normal: inscrierea pe lista, plata diferentei, primirea ecusoanelor, cazare. Cum deja se apropia seara urma programul planificat: "Seara Maramuresana" sus la cota 1000. Acolo s-a ajuns cu telescaunele. A urmat o adevarata seara maramureaseana!. Palinca, mancaruri, foc de tabara. apoi la culcare. Sambata dimineata impreuna cu YO3DLW, Sorin am chiulit spre nord. prima oprire pe langa Barsana in YOFF-445, iar apoi o fuga spre PN muntii Maramuresului YOFF-023. Caldura mare! Spre seara ne-am intors la "baza" unde se pregatea o alta petrecere! Din cauza caldurii si stresului nu am rezistat ca altii pana la 4 dimineata. M-am retras si duminica am strans tot calambalacul si le-am pus din nou in masina. Am plecat spre Baia Mare unde in centrul vechi am mancat o Pizza si am luat drumul spre Jibou unde aflaseram ca este o gradina botanica. Asa este! Si pot spune ca este chiar una bine intretinuta si cu numeroase lucruri interesante. Noaptea am trecut-o intr-o camera de hotel. Se cheama "Alex" si nu o recomand! Dimineata am hotarat sa mergem sa vedem ceva din Muntii Apuseni. Am luat-o spre Huedin si de aici spre statiunea Fantanele de pe malul lacului Bolis. Fiind sarbatoarea de Sf. Maria si zi libera locul era invadat de numerosi vizitatori. Gratarele erau in functiune si un fum cu miros specific te ademenea....
Aici am ramas peste noapte si la insistentele sotiei am mai ramas o zi ceea ce a facut sa folosesc prilejul pentru YOFF-020. La plecare am confruntat harta cu informatii locale. Pe harta era o portiune de vreo 10 km drum neamenajat. Din raspunsuri rezulta ca se poate trece spre Albac. Si s-a putut trece..... Apoi am decis sa o luam spre Brad pentru a vizita Muzeul Aurului. Cand am ajuns acolo am aflat ca era inchis! Am plecat spre Deva. Aici am fost la cetate. Era prea cald ca sa mai pornesc si statia. Poate vor reusi cei din localitate! Hunedoara, castelul Huniazilor si spre Hateg. Aici la apel in 144.225 a raspuns Aurel, YO2LBB. Cu ajutorul lui am gasit in zona o pensiune cocheta si rapid am instalat statia si am pornit cu YOFF-193. La un moment m-a rapus somnul si a trebuit sa inchid. Dimineata ne-am mutat mai spre Strei si am inceput cu YOFF-417. Cum ne propusesem sa ajungem la Naieni/BZ nu am stat mult si am plecat mai departe. Dupa ce am trecut de Petrosani, in Valea Jiului am vizitat Manastirea Lainici. Cand am ajuns la Bumbesti Jiu am carmit-o la stanga spre Novaci. Anul trecut era un drum bun. Acum tot asfaltul era spart ca se baga apa! A tinut asa pana la intersectia cu drumul ce venea de la Tg. Jiu. De aici drumul a fost OK. La Novaci am ramas pentru noapte cu care ocazie am despachetat si instalat statia pentru ultima oara in acest drum. S-a activat YOFF-313. Dimineata am plecat, am trecut prin Horezu de unde nu poti pleca fara vreun suvenir. Ne oprim si la Pietreni, la o pastravarie, de unde luam vreo 10 pesti si cap compas Ramnicu Valcea, Pitesti, A1, iesire la Gaesti, Targoviste, Ploiesti, Mizil si ajungem la Naieni. Aici treburile gospodaresti ne ocupa urmatoarele doua zile. Duminica seara revenim in YO3. Multumesc tuturor celor care au chemat YP1WFF/YO3KWJ in acest traseu. Cateva imagini inedite!
73 Pit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu