Translation tool

luni, 20 iunie 2011

YO6KNX/p in YOFF-122

Vineri dimineata am plecat spre Brasov impreuna cu sotia, una din fetele mele si nepotica mea de 9 luni. Acolo am luat in masina si pe ce-a de a doua mea fica si impreuna am plecat spre YOFF 122 (adica spre Sovata). Ploaie , ploaie si iar ploaie. Mergem cu masina doar cu 70-80 Km/ ora deoarece soseaua e plina de apa, dar avem ocazia pe parcurs sa vedem Biserica fortificata de la ROTBAV, cetatea Feldioara, rezervatia Padurea Bogata, apoi Cetatea RUPEA si ajungem cu bine la Sighisoara. Aici ploaia se opreste si parcurgem bine traseul spre Sovata.
Mai multe imagini la http://arerromania.blogspot.com/
La ora 14 ajungem la pensiunea ROBICA unde gazda ne asteapta si ne cazeaza. Amplasata la poalele unui deal ce face parte din rezervatia YOFF 122 , pensiunea ne ofera posibilitatea de a monta antena de 7 MHz la circa 7 m inaltime fata de sol. Dupa amiaza ploaia incepe iar, dar am antena montata si statia pusa pe masa dintr-un foisor. Pe 10 iunie fac cateva legaturi, dar opresc statia in momentul in care apar descarcari electrice in zona.
Continuam lucru la statie pe 11 iunie dimineata. Multe statii WFF in banda. Avem deja pe urmele noastre cativa vanatori de YOFF care stiau de noi si asteptau sa ne contacteze. Dupa ora 13 facem o excursie la lacul Ursul aflat intr-o alta rezervatie naturala spre est.
Facem poze si ne bucuram de aerul curat.
Seara pornesc iar statia si fac legaturi multe in 7 MHz. Apoi suntem serviti de sotia mea cu ceva cald de la gratar.
Duminica dimineata mai lucram ceva statii in banda, incercam si in concursul Mihai Eminescu, dar numai statii din afara YO, apoi plec cu familia la Praid la cea mai mare mina de sare din zona. Coboram in adanc si ramanem impresionati de frumusetea minei si buna organizarea a bazei de sanatate si divertisment ( spatii de joaca pentru copii, bancute si mese pentru table, sah, remmy, televizoare pe canale diferite in toate limbile pamantului, mese de tenis, piste de role, alergare, internet cafe, sala de schimb hainute copii, muzeul mineritului , o capela evanghelica).
Dupa 3 ore petrecute acolo pornim spre suprafata si avem o noua surpriza. Etajul superior, aflat peste salina este dotat cu o cantina cu autoservire pentru pacienti si vizitatori, dar si o crama cu vinuri specifice zonei. Servim ceva de mancare si mergem spre iesire.
Ce este interesant la aceasta mina e ca este singura din tara la care coborarea in adanc (170m) si apoi iesirea se face cu autobuzul (are o capacitate de circa 150 de persoane si coboara din 15 in 15 minute cu serii noi de vizitatori). Fiind ziua de Rusalii, in mina erau peste 5000 de vizitatori si inca veneau. Ghidul local ne spune ca de regula sambata si duminica vin circa 10000 de vizitatori/ zi, iar in restul saptamanii vizitatori+pacienti sunt circa 3500-4000 de persoane/zi. Dupa ora 17 mergem la Sovata sa ne odihnim. Logul arata ca am doar 83 de legaturi si am nevoie de minim 100 ca sa pot activa YOFF 122. Asa ca seara dupa ora 20 CFR pornesc statia si reusesc la final sa am in log 117 legaturi. MISIUNE INDEPLINITA.
Luni dimineata strangem antenele si cablurile, punem in masina bagajele si multumind frumos gazdelor noastre pentru primire si conditiile oferite, pe o vreme fara ploaie, dar inchisa, plecam spre casa.
Ne oprim acum la Sighisoara la Cetate ca sa facem o scurta vizita, un al doilea popas la Saschiz (cetate medievala foarte bine conservata si intretinuta) si apoi spre casa. Un traseu interesant care sper sa-l mai facem, dar pentru a lucra Cetati si Biserici Medievale fortificate din zona BV (ROTBAV, HALCHIU, FELDIOARA, MAIERUS, APATA, UNGRA, RUPEA, JIBERT, FISER, BUNESTI, VISCRI, CRIT, HOMOROD).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu