Translation tool

marți, 14 iunie 2011

Din nou la Dumbravita!


Dupa incertitudini datorita WX-ului mizerabil, YO6CHB - Doru, YO6GBE - Cristi si cu subsemnatul YO6MP - Victor, eram pe cale sa renuntam, cand Cristi a venit cu ideea salvatoare si dupa cateva telefoane date, am avut la dispozitie o rulota.
Bucurie mare. am urcat totul in masina si dai drumul. Am ajuns cu bine. La fata locului deziluzie mare, vant puternic, ploaie in rafale, nebulozitate, plafon de nori lasat jos, din cand in cand fulgere si tunete. Optimismul debordant a lui Cristi ne-a pus la treaba, Am gasit un loc mai adapostit, am asezat rulota, am instalat anticamera si verticalul si un longwire. Am adapostit si pornit grupul. Am "ciugulit" din merindele puse de YL-urile noastre si am purces la treaba.
Abea am iesit in eter si " TINE-TE ' . Cu greu puteam face fata zgomotului local, dar si chemarilor hamilor. Conditii de propagare oscilante. Mult QSB si lipsa de semnal util. Doru si cu mine am lucrat mai mult la statie.Cristi, care s-a dovedit un organizator excelent, a pregatit la aragazul rulotei o ciorba de peste cu legume, excelenta, iar din pestele fiert pus la tava un felul "doi" cu cartofi natur si patrunjel verde , de ne-a ramas si astazi gandul la el!!!
Datorita descarcarilor electrice am demontat verticalul si am ramas cu long-ul. Dupa cina si discutii, am hotarat sa lasam rulota acolo si sa plecam acasa. A doua zi dimineata la sapte jumatate am fost prezenti la fata locului. Am constatat ca nimeni nu umblase la " casuta noastra". Am gasit-o asa cum am lasat-o. Am inceput sa lucram. Cand a inceput sa se lumineze si plafonul de nori sa se ridice am inceput sa ne bucuram. Cate un fulger si un tunet pe ici pe colo, dintre care o descarcare direct in lac. Imediat suparare mare, mare. Cand speram sa facem legaturile ca pe banda rulanta, antena nu mai vroia sa se acorde. Vazand ca nu gasim defectul am presupus ca antenatunerul o fi patit ceva din cauza descarcarilor electrice. Am verificat pamantarile, erau in ordine. Ne mai avand rost sa ramanem, am strans si plecat spre casa.

Cu ocazia curatirii si depozitarii materialelor am gasit hiba; intrase apa la mufele de prelungire, de la antenatuner la TRX.


Cu 73 si 44 Victor, YO6MP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu