Translation tool

vineri, 30 iulie 2010

Activity from YOFF-026 new one !


A team from Brasov city will try to activate YOFF-026 , Parcul Natural Defileul Muresului Superior, in week end, 6th august -8 th august 2010.

Team will leave the city friday late afternoon. If is any possibility they will try to set up and start, if not, activity will start 7th august morning

They will use YP1WFF call.
QSL for this operation via YO6EZ

Watch DX Clusters.... si iata imagini de la fata locului!73/44 & GL YO3JW


"Pe masura ce urcam valea si defileul Muresului din directia noastra (Medias – Targu Mures – Reghin) te invaluia un sentiment mistic. Sentimentul unui explorator care descopera o lume noua, un mic vizitator pe tarmurile unui Eldorado. Pe masura ce drumul devenea tot mai serpuit, mai strans intre apa si stanca, aveai impresia ca intri intr-un tinut feeric, cumva rupt de lume, de tehnologie, dar maiestous in acelasi timp. Vara vedeai cirezi de vaci, in drum spre pasunile alpine si munteni cu cosuri cu afine sau mure de vanzare, iarna, turturii de gheata formati pe marginea stancilor amenintatoare se intreceau in forme si lungime, sau, mai rau, poduri de gheata blocau efectiv drumul. Kilometru dupa kilometru vedeai cum se schimba stilul caselor, al oamenilor, al vietii, o viata mai linistita, traita de oameni mai linistiti, mai pasivi, mai sociabili.Aroma, un amestec de rasina de brad, fructe de padure si flori de camp te inunda de peste tot, in timp ce in fiecare sat din cale intalneai fabrici de prelucrare a lemnului, cu stive imense de brazi proaspat doborati langa ele. Cand destinatia era despartita de ultimele curbe, apareau primele case razlete, rasfirate pe munte, cu drumuri abrupte, intortocheate, fiind bineinteles case de lemn, cu prispa in fata. Apoi, brusc, defileul facea loc depresiunii, si se desfasura panoramic Toplita in toata frumusetea lui de oras de munte."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu