Translation tool

marți, 1 octombrie 2019

YQ6WFF ultimile activari

  Activarea  zonei "Turbaria Ruginosu Zagon YOFF-0437" a fost un obiectiv programat pentru vara 2019,asa ca in data de 20 iulie  am pornit pentru activarea zonei protejata Ruginosu Zagon aflat in apropierea Comunei Comondau la altitudine 1100 m, inconjurat de paduri de brazi ,o zona deosebit de frumoasa.
  Compunerea echipei au fost radioamatorii din cadrul Radioclubul Puskas Tivadar din Sf.Gheorghe,si Radioclubul K.S.E din Targu Secuiesc si au mai venit intre timp radioamatori din Brasov asa ca s-a format o echipa 10 radioamatori.  
  Pornirea  a fost programata la ora 9, drumul de la Covasna pana la Comandau este drum nemodernizat  cu serpentine si gropi, dar am ajuns la destinatie cu bine. Am inceput cu montarea aparaturii si antenelor, echipa s-a despartit, in telegrafist si restul..hi. 
La cortul A telegrafie ,am folosit o antena  multi inv V pentru 4 benzi, FT897D, ucxlog, CAT, Laptop. 
La cortul B fonie si moduri digitale au folosit TS 2000, Multidipol , laptop, MixW. 
Propagare in prima zi si noaptea a fost buna , dar duminica a fost slaba, totusi am facut peste 300 QSO, din care 200 QSO in telegrafie si astfel am indeplinit obiectivul propus. Duminica dupa ce am consumat o masa bogata am strans lucrurile si am pornit spre casa , cu satsfactia implinirii obiectivul propus.
Au participat radioamatori.  YO6UO, Denes::YO6CVN, Gyula; YO6FGZ, Arpi: YO6PVX, Sandu: YO6DBA, Laci YO6GUU, Zoli: YO6PQE, Zoli YO6PJR, Isti: YO6FPW, Luci.

     Dupa activarea zonei  "Turbaria Ruginosu Zagon" din vara aceasta am hotarit sa mai cucerim inca  o locatie in toamna aceasta, si anume zona " Raul Negru YOFF-0561". Astfel in data de 28 septembrie am pornit la drum spre Raul Negru si am ales partea superioara in apropierea Comunei Reci, unde de altfel se afla si Mestecanisul Reci. 
  Am pornit la drum sambata dimineata cu gandul la obiectivul propus, care era numai pentu o zi, asa ca la ora 10 dimineata era totul gata pentru trafic. Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste … era o propagare foarte foarte rea in mai toate benzile. 
  Obiectivul de a realiza 100 QSO era aproape compromis…hi. La urma urmei m-a ajutat banda de 10 MHz iar spre seara 14 MHz,astfel ca la sfarsitul zilei aveam peste 130 QSO ,obiectiv atins si astfel am plecat spre casa cu satisfatia inplinirii. 
  Aparatura folosita FT897D,multi inv V, N1MM, CAT, Laptop. 
La despartire am cazut de acord pentru inca o iesirea in natura pana la sfarsitul acestui an.
Au participat radioamatori.YO6UO, Denes: YO6FGZ, Arpi: YO6PVX, Sandu: YO6PQE, Zoli.
73&44    Arpi  YO6FGZ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu