Sub semnul curcubeului...
YOFF -309, situl Natura 2000, Munţii Făgăraş 10-11 decembrie 2011
Da, acţiunea noastră chiar a fost marcată de apariţia unui superb curcubeu în partea de nord-vest a Ţării Loviştei. Curcubeul este un semn bun, de pace, înţelegere şi prosperitate. Pentru două zile am fost oaspeţii satului Perişani situat în partea de nord-est a judeţului Vâlcea în locurile cunoscute ca ţinutul vâlcilor, în care pe la anul 1247 era cnezatul lui Farcaş, oamenii locului îi spuneau Fărcaş (pentru mai multe informaţii vă invităm să deschideţi http://www.valcea.insse.ro/main.php?id=439). Am fost surprinşi să aflăm că obştile de moşneni de aici au în proprietate munţi şi păduri încă din sec. al XIV-lea, din vremea domnitorilor Vladislav Vlaicu şi Nicolae Alexandru.
Echipa noastră a fost formată din subsemnatul YO7HUZ – Nicu, YO7HUY – Cristi şi YO7GWA - Lee, toţi membri ai Radioclubului Cozia. Am plecat din Râmnicu Vâlcea sâmbătă 10 decembrie, puţin înainte de ora prânzului şi, după o oră de mers, am ajuns cu bătrâna Dacie Breack a lui YO7HUY – Cristi la Primăria Perişani. Am ales un drum mai scurt cu 15 km, pe partea stangă a Oltului prin Dăeşti şi Berislăveşti, ocolind masivul Cozia, un drum judeţean încă neasfaltat dar poate cu atât mai pitoresc. Am avut o scurtă discuţie cu primarul comunei Perişani, domnul Ion Sandu căruia i-am făcut cunoscute intenţiile noastre de a desfăşura cu radioamatorii şi cu cercetaşii mai multe acţiuni în zonă. Printre altele, în calendarul activităţilor radioclubului în anul ce vine vom avea şi indicativul special YR7BP – Bătălia de la Posada, chiar în zilele de 9-12 noiembrie când a avut loc, in anul 1330, în strâmtoarea de la Pripoare (una din posadele dăinuirii noastre) din localitate, crâncena luptă dintre oştenii lui Basarab I şi cei din oastea Regelui Carol Robert de Anjou care avea să fie începutul statalităţii româneşti.
Ne-am instalat la casa parohială pusă la dispoziţie cu amabilitate de preotul Dorin Potcovel, şi ne-am grăbit să ne instalăm echipamentele. Aşa cum am anunţat urma să lucrăm în 7 şi 14 MHz aria naturală protejată Situl Natura 2000 Munţii Făgăraş, codificată YOFF – 309, în arealul căreia ne aflam (QTH LOC.: KN25EI).
Deşi ne-am propus să lucrăm cât mai multe staţii şi sâmbătă, concursul italian ne-a dat planul peste cap, banda de 40 metri fiind foarte aglomerată, iar în banda de 20 metri nu era mai nimeni. Aşa că am dat-o pe poveşti la gura sobei şi ne-am culcat destul de devreme hotărâţi să încercăm a doua zi. Ceea ce am şi făcut reuşind să lucrăm mai mult de 250 de staţii atât din YO cât şi din toată Europa. Cum am văzut şi la acţiunea anterioară, cam aceeaşi radioamatori interesaţi, dar si altii. dornici să stabilească legături în cadrul programului pentru a putea solicita diplomele puse la bataie de coordonatorii naţionali.
Am lucrat cu următoarele echipamente:
În banda de 40 metri cu transceiver ICOM 706 MK2, autotunner Zetagi TM535 şi antenă dipol inverted V.
In banda de 20 metri transceiver YAESU FT 80C, tunner homemade şi antena deltaloop construită pe două beţe de undiţă căreia de acum ii vom spune twofish deltaloop antenna HI.
Aveam să ne convingem încă o dată că este o construcţie eficientă, şi fixată pe direcţia nord/vest – sud/est a mers foarte bine.
A fost o acţiune care ne-a mulţumit deşi mai era inca de lucrat..., dar a trebuit să ne întoarcem acasă pentru că cel puţin pentru doi dintre noi urma o nouă săptămână de serviciu.
Vom pleca din nou în portabil chiar în această iarnă, probabil la sfârşitul lui ianuarie sau începutul lui februarie în Parcul Naţional Buila-Vânturarita.
Până atunci primiţi sincere urări de Sărbători fericite şi An Nou cu bucurii din partea radioamatorilor de la YO7KRS.
73 şi 44! YO7HUZ – Nicu
Imagini aici
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu