Translation tool

duminică, 25 iulie 2010

YO2LSP/p in YOFF-020

Emi , YO2LSP/p a fost activ de YOFF-020
"In week-end-ul 17-18 Iulie , goniti de caldura din Timisoara si ademeniti de racoarea de la munte, am pornit cu XYL-ul spre muntii Apuseni. Dupa rezolvarea unor mici probleme de lucru la Oradea, am coborat catre Beius cu intentia de a urca catre Padis - Cetatile Ponorului. Din pacate in aceea zona ploua cu galeata si cu parere de rau a trebuit sa schimbam traseul , astfel incat am pornit catre Arieseni - Campeni - Deva, sperand sa scapam de ploaie.
Am fost inspirati, pentru ca imediat ce am trecut de partia Vartop (alt 1250m) de la Arieseni , a aparut soarele. Am coborat la Garda de Sus (alt 700m) si am gasit un minunat loc da campare pe malul raului Aries. Am instalat cortul, si dupa ce am adunat ceva lemne pentru seara, s-a decis ca e timpul pentru un pic de radio.
Am instalat un vertical de 8m cu cu 5 contragreutati intanse pe pamant si gata antena. TRX-ul Icom 7000, antenna tuner Z100m si 10 acumulatori de 7AH, 12V. Cum muntii Apuseni sunt rezervatie naturala (YOFF 020), am lansat apel in banda de 40m , specificand ca sunt portabil in YOFF 020. A fost o experienta interesanta, avand si surpriza ca pentru cateva minute sa creez chiar un mic pile-up auzind 5-6 statii care ma chemau concomitent, ceea ce pentru mine este o premiera. Dar minunea nu a durat mult si dupa 35 de legaturi banda s-a linistit. Am renuntat sa mai fac apel si m-am dedicat unei alte activitati - foc si gratare. Cu toate acestea, minutele de pile-up create nu mi-au dat pace si a doua zi , inainte de a pleca catre Timisoara am urcat la partia Vartop si m-am instalat intr-o poienita , am reinstalat tot setup-ul si am relanasat apelul. Am incercat in benzile de 40, 20 si 10m, dar fara un rezultat ca cel de cu o seara inainte. Probabil nu era nici ora potrivita si nici propagarea prea buna.
A fost primul meu WFF lucrat (ca activator), este o modalitate buna de antrenament pentru concursuri si m-am convins ca ajuta sa ai si un indicativ special :). Data viitoare voi incerca sa operez cu un indicativ special, sa vad diferenta. Avem aproape suficiente rezervatii de unde se poate activa si ar merita sa profitam de ele :).
YOFF-005 PARCUL NATIONAL CHEILE NEREI - BEUSNITA (CS)
YOFF-008 PARCUL NATIONAL DOMOGLED - VALEA CERNEI (CS)
YOFF-013 PARCUL NATIONAL SEMENIC - CHEILE CARASULUI (CS)
YOFF-014 PARCUL NATURAL PORTILE DE FIER (CS,MH)
YOFF-019 PARCUL NATURAL LUNCA MURESULUI (AR, TM)
YOFF-020 PARCUL NATURAL APUSENI (AB, BH, CJ)
Distantele relativ scurte, dau posibilitatea si unor mini -expeditii de o singura zi. Voi reveni cu detalii dupa urmatoarea experienta WFF."

Mai multe gasiti la
http://www.yo2kqt.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=154:portabil-in-muntii-apuseni&catid=53:dalemembrilor&Itemid=78

Ii dorim sa-l auzim cat mai des, poate impreuna cu alti radioamatori din Timisoara!
Pit YO3JW

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu