Translation tool

vineri, 5 decembrie 2014

YO8SEP/p - primul tur montan in conditii de iarna!

YOFF-459 !
Deoarece anul acesta 1 Decembrie a fost Luni, si am avut parte de un weekend prelungit, am hotarat sa mergem in Muntii Ciucului aproximativ 35 de membri ai cluburilor Pathos Alpin Bucuresti, MecanTurist Galati si HaiPeMunte Iasi.
Eu impreuna cu XYL am plecat din Iasi de vineri cu planul sa ajungem in pasul Ghimes si sa urcam pe Varful Paganilor. Ajunsi acolo dupa ora 2PM am fost intampinati de un vant rece. Traseul pana pe Varful Paganilor are doar vreo 2km cu o diferenta de nivel de 200-300m. Dupa prima suta de metrii deja am dat geaca jos si am urcat doar intr-un polar, chiar daca afara erau undeva la -5 C.
Dupa vreo 40 minute am ajus pe varf si am intalat o antena Inverted V, linked dipole pentru benzile de 20m/40m. Am intrat pe frecventa de 14.280MHz si cand am intrebat daca e libera, Mike G6TUH era deja acolo si mi-a zis ca e liber si m-a pus pe cluster-ul de SOTA. Am inceput sa fac CQ SOTA si WWFF si in mai putin de o ora am reusit 68 de legaturi in banda de 20m. Am vrut apoi sa trec in band de 40m dar am avut ceva probleme cu antena si deoarece deja incepuse sa ninga si mai era putin pana se insera am hotarat sa plecam spre pensiune si sa ne cazam.
Ajunsi la pensiune, ne-am cazat si primul lucru care l-am facut a fost sa intind un EFHW pentru banda de 40m. Din pacate zgomot destul de mare si cu 10W abia daca reuseam sa vad purtatoarea pe Websdr.org. Am reusit o singura legatura cu DK8SV. Am mai incercat mai bine de o ora, dar fara rezultat. O fi fost antena, o fi fost locatia... 
Sambata am mers iarasi cu masina in Pasul Ghimes si de acolo am facut un traseu de aproximativ 20km pana pe Varful Viscol cu intoarcere la Manastirea Fagetel. A fost un traseu usor, insa cu portiuni in care am avut parte de un viscol destul de puternic. Temperaturi de -10 C pe care insa vantul le facea sa fie simtite ca -20. Ajuns pe vaful Viscol an instalat antena ceva mai jos langa refugiu si am reusit 51 de legaturi in 30 minute (timp in care ceilalti au luat o pauza de poze/mancare).
Duminica o parte din grup au mers pe Valea Iavardi - Noscolat - Crucea Condrea, insa eu am considerat ca traseul e un pic peste puterile mele, asa ca am repetat plimbarea pe Varful Paganilor. De data aceasta, avand ceva mai mult timp, am instalat antena pentru 40m si am reusit 16 legaturi in vreo 20 minute. Totusi banda de 40m era plina de rusi si QRM. Dupa ce nu a mai raspuns nimeni apelurilor mele am trecut in banda de 20m unde am reusit inca 81 de legaturi.
Luni, cei care erau veniti din Bucuresti au decis sa plece deoarece deja se anuntate cod galben, insa am fost cativa din Iasi si Galati care am mers sa facem Varful Orodic. Un traseu frumos de aproximativ 10km, in care am vazut vreo 2 iepuri si urme de porci mistreti. Activarea SOTA si YOFF am facut-o dintr-un sopron plin pe jumatate cu fan, 33 de legaturi in banda de 20m.
Per total, a fost un weekend reusit cu 600km condusi, aproximativ 50km de mers pe jos si 250 QSO-uri. Un mod placut de a imbina plimbarile pe munte (hiking) cu geocaching si radioamatorism.
73 Petronel, YO8SEP, uneori /pNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu