Translation tool

duminică, 9 iunie 2013

GreenParty 2013 cu YO8RNI/p in YOFF-507

Echipa de la YO8RNI/p
Am iesit ieri la iarba verde, in ciuda vremii, sa ne mai dezmortim putin si sa mai upgradez nitel statia mea portabila-GAZ 66.
Ca intotdeauna, pregatirile le-am facut pe ultima suta de metri...Am ajuns cu o zi intârziere de la camp-zi si am cam avut de recuperat, noroc cu un sef intelegator care mi-a dat liber de vineri de pe la 10-11 si am reusit sa repar antena verticala, care avea 2 trapuri distruse, am fixat un pilon telescopic de R1300 de 10m pe partea din spate a masinii astfel incit acum nu mai am nevoie de inca o persoana pentru a-mi ridica antenele, pot sa o fac de unul singur si inca repejor. Mai trebuie sa "personalizez" un set de ancore si sa stabilesc la câti m. le fixez ca sa nu mai bâjbii.Si cel mai important, am reusit sa rezolv cu parazitii de la generatorul Kippor in proportie de 85% sa zicem, oricum am facut benzile utilizabile. Mai am de verificat in 80m si in 15m unde mai aveam un zgomot, insa nu stiu daca de la generator sau de la altceva. Am in masina si un generator de 2,7 kVA dar e greu de manevrat de unul singur, asta mic e mult mai usor. Bine, masina mai are in interior si generatorul de 5KW.....dar eu nu-mi imaginez cum se putea lucra cu el pornit....Dar poate la o iesire iarna o sa fie folosit:-)
Am ajuns la locul stabilit pe la 9 impreuna cu Andrei, am pus antenele si spre 10 am inceput sa lucrez. Mai slabut la inceput, putine statii, mai ales in 40m, apoi au fost si cateva pile-up-uri serioase, in 20m mai ales. Am folosit clusterul de data asta si YO8KGL m-a postat pe cluster, prin intermediul meu:-).Am lucrat si in 15m ba chiar si in 10m..Situatia a fost urmatoarea:
Band QSOs: 80m 0, 40m 38, 20m 132 , 15m 45 , 10m 7
Printre statii au fost un PT, in 15m si in 10m lucrat, un VK in 15 si un W1 in 15, restul europeni.
Am lucrat cu FT102, care va ramâne statia de portabil pentru ca scoate in jur de 180-200w si merge foarte bine, antenele un inv V si verticala ECO7. Am folosit ucx log, care, la un moment dat nu mai scria in log 0 ci un R cu o bulina deasupra, nu stiu ce a patit, a tebuit sa ma opresc in mijlocul unui pile-up dar nu am gasit cauza, am mers asa in si pâna la urma doar in log apare asa, in cabrilio vad ce e corect, poate ma lumineaza si pe mine careva.
Andrei, ajutorul de operator sef!
Am incheiat pe la 17:30, deja Andrei nu mai avea ce face.Oricum a rezistat eroic cu mine o zi intreaga in care s-a jucat, a facut exerciti la romana, din proprie initiativa, a si adormit cu capul pe masa lânga mine, desi eu faceam apel...Am prins si câteva ploi pe parcursul zilei, astfel ca ne-am intors acasa plini de noroi si noi si masina, dar i-am tras o spalare rapida si am pregatit-o de urmatoarea iesire, sper repejor.
Cam asta a fost GreenParty 2013, deja am o listuta cu imbunatatiri pe care trebuie sa le fac pentru a face o eventuala iesire si mai rapid de pregatit.
Fotografii aici:
Sa ne auzim cu bine....pe unde scurte:-))
73&44
YO8RNI
Bob
CALLSIGN : YO8RNI/P in YOFF-507

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu