Translation tool

joi, 3 ianuarie 2013

YP1WFF/p la cumpana anilor!

In urma cu ceva timp am aflat de la Maria ca vom petrece sfarsitul de an la Tismana. Dupa ce am aflat amanunte am inceput sa studiez traseul si locatia. De la bun inceput a fost clar ca este in YOFF-314, Nordul Gorjului de vest.
Traseul de ajungere urma sa fie pe autostrada A1, apoi spre Ramnicu Valcea, Targu Jiu si apoi la Tismana..Fiind un drum mai lung si avand mai multe bagaje am luat "Logan"-ul de la copii lasandu-le SuperNova pentru deplasarile locale!
YOFF-551
Traseul urma sa treaca prin/sau pe langa mai multe YOFF-uri. Din ele am selectat una care era chiar pe sosea. YOFF-551, Raul Gilort.
Aici am oprit si de la bun inceput mi-am propus un timp de aproximativ o ora. Altfel intram in conflict cu jumatatea si nu era de bine!
Dupa ce au fost trecute in log peste 100 de legaturi realizate cu ATAS-100 si de acum traditionalul FT-847 am plecat catre destinatia finala de la Tismana.
Ajuns aici, dupa formalitatile de rigoare si tratativele cu proprietarul pensiunii, am reusit sa obtin o camera la etaj, astfel ca am cautat sa montez cat mai repede undita cu cei 10m de sarma si celelalte pentru a avea ceva la "sediu". .Ziua urmatoare a fost consacrata vizitei la Manastirea Tismana. Iata si cateva imagini :(stanga!)
De asemenea, dimineata, am putut face si poze cu cladirea pensiunii si a antenei care iesea de la balcon, dar care avea si multe alte sarme in preajma, de unde si un nivel parazitar la receptie!
In ultima zi a anului am aflat ca exista undeva la vreo 20km un pod la Ponoarele, creat natural prin prabusirea unei pesteri, "Podul lui Diumnezeu"
Am luat din nou la studiu harta cu zonele protejate si am gasit ca este in Platoul Mehedinti, YOFF-382.
Pe drum la un moment dat am trecut peste un pod peste Raul Motru!
Bingo! Era si ea o zona protejata! YOFF-556. Iata ca dintr-un drum pot sa activez ambele.
Ajuns in zona "Podul lui Dumnezeu, antena ATAS -100 a fost repusa pe pozitie si m-am pus pe treaba. Tot vreo ora! Tot vreo 100 de QSO-uri Dupa care am plecat spre raul Motru de unde am mai facut tot vreo suta, tot in vreo ora!
Apoi inapoi pentru a mai prinde cateva ore de ragaz inainte de schimbarea anulul calendaristic.
YOFF-382 la "Podul lui Dumnezeu"
YOFF-556
Antena in YOFF-314

A urmat asa cum se pregatise bairamul de rigoare. Anul 2013 a sosit la timp!
Cu acest prilej am activat pentru prima data in 2013 YOFF-314! Standard, tot vreo suta. Per total s-au adunat peste 600 de legaturi din 4 continente. EU, AS, AF si NA ceea ce nu este rau pentru conditiile de lucru folosite. Am incercat si PSK31, dar fara prea mult spor!.
Ziua urmatoare, 02.01.2013, a urmat cu strangerea si pregatirea pentru revenire in YO3.  Ziua a fost una insorita si placuta, mai putin aglomeratia de pe traseu.
Am trecut pe langa alte locatii, dar Maria trebuia sa fie a doua zi la munca, asa ca am mers snur spre domiciliul din Bucuresti
A fost o noua experienta si am mai tras invataminte.....
Tuturor LA MULTI ANI, cu sanate si impliniri.
YO3JW
PS Mai multe imagini aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu