Translation tool

luni, 22 octombrie 2012

DEALURILE HOMOROADELOR - YOFF 121 & VAYO - 054


    Am acceptat cu mare placere invitatia lui Cezar - YO6CUF de al insoti in planificata "expeditie" in rezervatia YOFF-121  Dealurile Homoroadelor si in VAYO-054, DAV, o diploma a radioamatorilor italieni despre vulcanii .
YO6CUF a operat YP1WFF/p. Mai multe info la http://arerromania.blogspot.ro/
    Duminica dimineata dupa ora 9 am pornit spre destinatie pe DN 13 si dupa 54 de kilometri am cotit la dreapta pe DJ 131C unde un indicator - Racos 10 - ne arata ca mai aveam 10 km de parcurs; un drum nesperat de bun, asfaltat si fara nici o groapa.
    Dupa aproximativ 50 de minute am ajuns  in Racos dar nici un indicator nu ne arata pe unde sa o luam spre rezervatie; in fine am gasit si drumul, drum indicat tractoarelor si nu atomobilelor, cu multe pietre si denivelari intr-o panta usoara; dupa cateva sute de metri am ajuns si am parcat masina pe panta vulcanului de la Racos, care a avut ultima eruptie acum aproximativ 10000 de ani, dupa spusele unor specialisti. Peste tot in jurul nostru mai gasesti si azi piatra ponce si tuf vulcanic - am si fotografiat asa ceva.
    Dupa montarea antenelor, 7 si 14 MHz, Cezar a inceput lucrul, iar eu sa adun in memoria aparatului foto cat mai multe imagini pe care, pana acum, eu nu mai avusesem ocazia sa le privesc, cu toate ca locuiesc in Brasov de peste 60 de ani - HI!
    Am lucrat putine statii in schimb am facut mult mai multe poze si filmulete.Le-am expediat odata cu aceste randuri si consider ca nu trebuie sa mai adaug multe despre aceste imagini.
    Se facuse ora 14 cand am hotarat sa strangem si sa mergem spre casa, cand si solicitarea pentru rezervatia cu numarul de referinta YOFF-121 scazuse apreciabil.
    Ajunsi in Racos un indicator ne atrage atentia despre un castel: Castelul Sukosd - Bethlen construit in jurul anilor 1624; actualmente castelul se afla intr-un parc cu multi arbori si banci unde te poti adihni si admira zidurile exterioare ale castelului. Noi am intrat si in curtea interioara a castelului.
    Si gata, am pornit spre casa!
    Daca vreodata veti avea ocazia sa treceti pe DN 13 dinspre Brasov, nu ezitati sa urmati indicatorul RACOS 10 si sa ajungeti la vulcanul de la Racos si carierele de bazalt!
Imagini aici .
    Nu veti regreta!
    73 & 44 Dan - yo6ez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu