Translation tool

joi, 13 septembrie 2012

Reactivarea Parcului National Domogled ­–Valea Cernei YOFF-008

Dupa ce lucrasem in IARU VHF pe Parangul Mare la 2519m pe 1-2 septembrie, cu care ocazie activasem si YOFF-373, ma resesmnasem la rutina radio clasica de acasa, cu putina refacere si eventual …ceva activitati mai domestice de gradina si muratori, sa impac si jumatatea !

Dar ce sa fac eu daca Dumnezeu e in primul rand radioamator si soarta mi-a trimis vorba dupa cateva zile ca neamuri dragi inimii mele, venite de la Constanta, voiau sa petrecem weekendul la Valea Mare , acolo unde au fost in alt an si s-au simtit foarte bine ? Uitasem sa spun ca pe 8-9 septembrie cadea de Sfanta Marie mica, adica ziua onomastica si de nastere a xyl

Gata, ,,beculetul se aprinsese’’ , sigur ca am fost de acord, asa ca de sambata dimineata 2 masini incarcate cu rude, frati, nasi, am plecat spre drumul Tismanei pana aproape de Apa Neagra unde, am luat-o la dreapta trecand pe langa monumentul de la Pades unde si-a tinut Tudor Vladimirescu ,,Proclamatia catre tara’’ si am ajuns la iesirea din Closani unde am oprit la panoul ce indica Parcul National Domogled - Valea Cernei. Desigur, rudele putin surprinse …mai ales dupa ce am pus niste afise cu flora si fauna, dar o fantana rustica tip butoi si atmosfera voioasa au facut sa manifeste mai putina reticenta ;

Am ajuns la Valea Mare chiar langa baraj, la o vila a Hidroelectricii si am inceput descarcatul : ei bagaje si mancare, ,,tarii’’si prajituri , eu FT857D , antene filare , alimentatoare si cabluri de alimentare. De data asta nu s-au mai putut stapani ,,Bai, ne pacali olteanul mai… !’’ Asta e ! Ne-am cazat la camere, eu in curte, dupa ce am pus cu ajutorul lor dipolurile pe 7 si 14 MHz, am alimentat statia si de la 10.34 utc am inceput ,,lucrul’’ in 7MHz , banda care nu m-a ,,lasat’’ niciodata in scurte …Incet, incet fac prima suta de QSO-uri si dupa ce se dumiresc si rudele si vecinii ca ,,Roger’’ nu e un personaj de cinema , ca ,,ingleza’’ mea seamana cu ratele de pe lac si ,,QSL ‘’ nu are nimic de a face cu ,,terorismul’’ m-au lasat-n pace invitandu-ma din cand in cind la masa , atunci cand se schimbau felurile de mancare si cand se toasta !

Ce mai, raiul pe pamant !…,,Doamne, de ce n-ai dat la fel si pe Parangul Mare ?’’ Da sa nu hulesc, ca n-a plouat , n-a fost frig si am ajuns intreg acasa….Asa ca am bagat viteza si seara cand am intrerupt pentru tort, sampanie si o ,,plimbare cu vaca" pe baraj, ajunsesem la 239 legaturi…onoarea-mi fusese salvata !

Duminica, pe 9 septembrie, am facut o mica excursie prin imprejurimi, am inconjurat lacul, barajul, hidrocentrala si statia de transformare, facand si fotografii – sa ne aducem aminte de vremurile bune ! O parte din ele le puteti vedea aici .

La cabana am mai continuat pana aproape de 4PM cand s-a dat startul invers , impachetarea a mers nesperat de bine si facusem 343 legaturi, pentru ceva de placere si prin ,,placere’’era ok

Am mai trecut pe la rubedenii pe drum, am ,,gustat’ ’si eu din pahare …ca nu mai aveam microfon si nu conduceam, am trecut sa ne ,,dregem ‘’ si pe la mine, -am impacat cu QSL-uri , cu fotografii si amintiri, a fost frumos …dar le-am spus ca daca vor sa fie radioamatori, chiar receptori , trebuie sa suie pe Parangul Mare cu echipament Radio, asa cum au facut si magarii Soimu si Gigel , care au primit pe varf direct nr . de receptori si nu s-au manifestat zgomotos si violent, ca altii… !

Asa a fost in reactivarea lui YOFF-008 , sper ca toate activarile si reactivarile sa fie la fel, sau mai bine, de ce nu ?

73's de YP7WFF-Florin(YO7BLX)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu