Translation tool

luni, 21 mai 2012

YP0WFF din YOFF-308

O alta surpriza made by YO2MTG!
 Muntele Vulcan YOFF 308 cu YP0WFF
 De multe ori mi-am propus sa ajung si la limita de judet, la hotarul dintre judetul Hunedoara si judetul Alba.  Adica in localitatea Buces-Vulcan.
La Brad, unde am al -2-lea QTH  si multi prieteni radioamatori, merg de ceva vreme in mod regulat, dar nu am reusit sa-mi rup din timp si sa strabat distanta care ma desparte de  locatia YOFF. De la Brad nu sunt decat 30 de km  si accesul se face pe drumul care merge la Abrud. In zona Brad-ului sunt deja mai multi radioamatori dornici de iesiri in natura si chiar le surad aceste activari, dar… problemele  nu le-au permis sa o faca pana acum.
Astfel ca insotit de YO2CXK, Aurel, am pornit la drum, pe o vreme frumoasa si calda, tinand cont ca in ultima vreme a fost foarte rece.  Am plecat  pe soare, dar cand ne-am apropiat de cota de 800 m, au inceput  sa se adune si norii, destul de negri si amenintatori. Nu a trecut mult si a inceput si ploaia, noroc ca nu de lunga durata. Dupa ce am intrat in judetul Alba, la nici 50 m am gasit un drum lat de 2 m, culmea care era si asfaltat proaspat si care speram sa ma duca inspre Vulcan, asa si era  doar ca dupa 200 m de urcat pe o panta deosebit de mare, asfaltul s-a terminat si am fost nevoit sa continui drumul pe drum  de pamant ud, nu are roast sa va spun si cu cata dificultate, dar ce nu facem pentru placerea noastra…  Am continuat sa urc si dupa o portiune dificila, am avut surpriza sa dau iarasi de acelasi asfalt proaspat turnat…  Ulterioar am aflat si explicatia. Asfaltarea au facut-o anul trecut cei din Judetul ALBA, iar portiunea care nu era asfaltatata, deci cea de pamant era pe teritoriul judetului HUNEDOARA !!! Nu stiu daca e de ras sau…. tipic romanesc .
Am reusit si am gasit un loc la baza Muntelui Vulcan, am intins antena si dupa cateva minute eram in emisie. Nu a durat mult  si s-a format pile-up-ul in banda de 20 m. Din pacate nu a trecut mult si a trebuit sa schimb si frecventa peentru ca au aparut statii operate de acasa cu puteri mult mai mari decat a mea si care erau “suparator” de aproape de frecventa mea. Nu asta era problema cea mare ci doar ca fiind sambata erau multi radioamatori in frecventa si astfel imi gaseam loc mai greu. In benzile superioare nu am reusit nici un QSO, chiar daca am facut minute in sir apel. Am coborat si in banda de 40m unde am dat de alta echipa care activa din YOFF 001 cu indicativul special YP22CER. Salutari si pe aceasta cale si succes pe mai departe in activitatile care le fac la Ramnicu Valcea.
Putine statii romanesti si straine in 7 MHz, asa ca dupa cateva minute, am “urcat” din nou in banda de 20 m si am continuat pana la  epuizarea bateriei de la laptop.  Vremea frumoasa, chiar daca norii erau prezenti pe cer. Nu au fost descarcari electrice asa ca s-a putut  lucra, zona deosebita, perfecta si pentru campare, asta daca nu sar proprietarii cu furcile, HI. Un peisaj deosebit  pe care pozele postate nu pot sa redea pe de-a intregul, asa ca va invit sa bateti drumul, sau sa va abateti putin daca sunteti prin zona. MERITA  vazut Muntele Vulcan!!
73 & 44 YO2MTGigi        Cateva imagini aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu