Translation tool

vineri, 14 octombrie 2011

YOFF-373

O ALTA EXPEDITIE YR2WFF - REZERVATIA PARANG - YOFF - 373
La intalnirea din luna septembrie de la Buzias am avut ocazia sa fim invitati de prietenii nostri de la Clubul SILVER FOX din Deva si cei din Valea Jiului la intalnirea radioamatoriceasca care are loc in fiecare an, in cel de-al doilea sfarsit de saptamana din luna octombrie din Muntii Parang. In urma discutiilor cu trupa de la YO2KJW am decis sa onoram aceasta invitatie si cu aceasta ocazie sa activam si locatia respectiva YOFF – 373, urmand sa merg eu (YO2CJX), Ovidiu(YO2LEH) si Mihai(YO2-028/CS) care ne va transporta cu masina sa. Afland din discutiile de pe repetorul R1X de intentia noastra si avand un loc disponibil in masina n-i s-a alaturat de la Lugoj si Claudiu (YO2CDX).
Asa ca in ziua de 05.10.2011 am trecut la executarea pregatirilor, am alimentat cu benzina necesara masina lui Mihai, si-a luat si Rovineta pentru drum, am facut cumparaturile necesare pentru “alimentarea noastra”(HI!) si am pregatit la mine la garaj echipamentele necesare pentru lucru, respectiv:
- transceiverele TS 140S si TS 50;
- husa cu accesoriile antenei baston de 5m pentru benzile de sus;
- husa cu antenele de 2x20m si 2x10m pentru benzile joase;
- nelipsitul meu transmitator automat;
- castile si manipulatorul;
- cabluri de interconectare si alte mici accesorii necesare,
urmand ca Claudiu sa aduca sursa de alimentare ALINCO in comutatie si MFJ-ul necesar pentru adaptarea antenelor.
Conform intelegerii stabilite de comun accord in 06.10.2011 ne intalnim la ora 06.00 in fata blocului fiecare cu lucrurile sale, pe care le imbarcam in masina, ne deplasam la garaj unde imbarcam restul materialelor si la ora 06.45 incepem deplasarea pe itinerariul stabilit : Caransebes – Otelu Rosu – Hateg – Petrosani – Telescaun Parang.
La ora 0830 dupa o deplasare fara probleme ajungem la Petrosani unde oprim la o cafea si ne informam despre situatia telescaunului despre care stiam ca este in revizie si s-ar putea sa avem surprize cu urcatul, ceea ce s-a adeverit cand am ajuns la telescaun. Avand in vedere si acest impediment si ca vremea era favorabila am convenit sa mergem cu masina si am reusit sa urcam pana la Statia Salvamont la 300 m de obiectivul nostru Statia radioreleu Parang. De aici Ovidiu si Claudiu au plecat pe jos cu o parte din bagaje, urmand ca Ovidiu sa se intoarca sa ne ajute sa ducem si restul de bagaje. In discutia avuta cu un domn de la Statia de Salvamont privind parcarea masini in siguranta acesta a binevoit sa ne ajute cu masina salvamontului, asa ca i-am ajuns din urma pe cei doi. Dupa cazarea de rigoare am trecut la montarea antenelor si a echipamentelor si in jurul orei 13.00 totul era pregatit. Dar in ziua respectiva se lucra si la reteaua de curent asa ca curentul venea in rate de cate o ora HI!. La ora 15.00 am dat startul la traficul FF cu pauze de cate o ora, asa ca pana la binemeritata odihna am realizat vreo 500 de QSO-uri, bineinteles ca in acest timp restul grupului sa intalnit cu cei care au venit de vineri la intalnirea din Parang. Sambata dimineata dupa un mic dejun fugitiv am inceput din nou traficul cu o pauza de pranz unde am fost si m-am intalnit la un pahar de vorba cu prietenii care au venit sa participe la intalnirea propriuzisa si participarea la masa festiva de seara, efectuind aproximativ 450 de QSO-uri. Dupa odihna binemeritata duminica dimineata m-am trezit si direct in trafic pentru ca programasem sa coboram cu scaunul de la ora 15.00, dar cum socotelile nu se potrivesc, coechipierii m-au convins sa plecam luni de dimineata asa ca am continuat pana seara mai lejer si am mai realizat vreo 350 de QSO-uri, in total sau realizat 1307 QSO-uri. Bineinteles ca am urcat vineri pe o vreme frumoasa, dar sambata a nins cam 10 cm de zapada si vremea sa racit, astfel ca luni dimineata antenele aveau chiciura pe ele si coaxialele se facusera beton ceea ce a facut mai greoaie stangerea lor. Cu toate acestea la ora 10.00 totul a fost strans si am cobarat la telescaun care nu mergea si bineinteles si am coborit cu totii pe picioare pana la masina. Dupa curatatea de zapada si verificarea prealabila am imbarcat materialele in masina si am coborat pana in Petrosani unde s-a baut cafeaua de rigoare si apoi drumul spre casa, unde am ajuns pe la ora 14.30. La garaj am debarcat materialele, noi am mers acasa iar pe Claudiu l-a recuperat un prieten de-al sau de la Lugoj.
Imagini aici!
Cu toate situatiile neprevazute si modul cum sa desfasurat expeditia suntem bucurosi ca am reusit sa mai activam o noua rezervatie YO.
Acestea fiind zise eu sper sa reusim sa mai activam o noua rezervatie din Banatul Montan pana da zapada(HI!).
73 si 44 de la YO2CJX - GIL
In paralel s-a desfasurat o intalnire a radioamatorilor. Ceteva imagini pot fi vazute aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu