Translation tool

vineri, 15 aprilie 2011

YOFF-338 Activation Ham Radio Day!

HAM RADIO DAY 2011
Luni, in 18.04, este Ziua Mondială a RadioAmatorilor şi tema pentru acest an este "RadioAmatorismul: Prima reţea de socializare bazate pe tehnologie ".

Mult timp înainte de epoca internetului şi al telefoanelor inteligente, radioamatorii au vorbit si transmis mesaje text de zeci de ani. Dar, spre deosebire de aceste servicii comerciale, RadioAmatorii continuă să atragă oameni din întreaga lume prin furnizarea de comunicaţii internaţionale liber,cu echipamente proprii si, fiindcă acestea nu au nevoie de infrastructură sau de un sprijin, aceste legaturi radio intre "amatori" pot duce si la legaturi de prietenii in fiecare colt al lumii, precum şi în spaţiu.
Multi aud sau spun: "Radio Amatori... adica amatori, nu? incercati si voi acolo ceva..."
Dar, radio"amatorii" au fost lideri în epoca de dezvoltare a multora dintre minunile moderne electronice si de comunicatii.
Astăzi, cetăţenii de pe Pământ comunica "fără fir" cu omniprezentele telefoane celulare insa, aceasta tehnologie isi are originile si este posibilă doar datorită muncii de pionierat în domeniul tehnologiilor si a primului radio explorat de acesti "amatori".
Multi dintre inginerii din cadrul echipelelor de conducere si cercetare au obtinut rezultate remarcabile, din experienţele lor practice de Radioamatori, deoarece aceştia continuă să dezvolte aplicaţii de soft pentru calculatoare şi aparate radio.
Operatorii de radio pot fi "amatori", deoarece acestia sunt voluntari neplătiţi, dar abilităţile lor şi contribuţiile lor la dezvoltarea tehnologiilor ultramoderne sunt de cel mai înalt ordin.
Radioamatorii sărbătoresc Ziua Mondială, pe 18 aprilie, a 86-a aniversare, fiind ziua din anul 1925 cand Uniunea Internationala a Radioamatorilor (IARU) a luat fiinta.
Astfel, luni, de pe gratarele incinse, micii,berea şi jamboanele din întreaga lume isi vor trimite aromele pe calea undelor si vor canta in cor " LA MULTI ANI! " in ritm de SSB,CW BPSK sau SSTV
Tnx YO2LDK !
YP1WFF team was active between 15 to 17 April 2011 from YOFF-338 Glodeasa Forest
QSL via YO3JW.
Glodeasa este o padure seculara virgina de fag si de brad, cu varste intre 200-300 ani si inaltimi de 40-45 m. Deoarece in zona nu se efectueaza exploatare forestiera, padurea pastreaza marturii ale evolutiei invelisului forestier al muntilor nostri. Este una dintre putinele paduri virgine ramase in tara, constituind o raritate pe plan european. Suprafata propusa pentru ocrotire prezinta o remarcabila varietate peisagistica: paduri, stanci, roci la zi, pajisti, chei, ape dulci. Calitatea sitului este data de prezenta numeroaselor specii de plante rare, aflate pe Lista Rosie nationala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu