Translation tool

joi, 2 septembrie 2010

YOFF-018


8 afternoon-11 september 2010 YP1WFF was QRV from Parcul Natural Vanatori Neamt YOFF-018
QSL via YO3JW
A doua etapa a deplasarii in judetul Neamt a inceput miercuri dimineata atunci cand am strans totul si ne-am imbarcat din nou in Dacia Super Nova.
La sfaturile lui Gabi, YO8WW, privind zonele de interes turistic din judet, am plecat pe un traseu turistic catre Manastirea Agapia. Astfel am traversat barajul de la Bicaz si am luat drumul spre Poiana Largului de unde apoi spre Targu Neamt. Ploaia care incepuse la Ceahlau, Izvorul Muntelui, a fost alaturi de noi pe tot drumul. Daca peisajele erau de nota 10, nu acelasi lucru s-a putut spune despre starea drumului. In unele zone cobora la 6-7! Dar asta este! Dupa ce am parasit malul lacului Bicaz prima oprire am facut-o la Manastirea Petru Voda. Amplasata la vreo 7km de sosea, pe un drum neasfaltat, parca uitat de lume, ne-am trezit in fata unui lacas monahal de exceptie. Cu toata ploaia ce cadea privelistea era incantatoare. Biserica "stralucia" in ploaie!
Continuand drumul am ajuns in zona Parcului Natural Vanatori Neamt - YOFF-018. De cum am trecut de panoul indicator a aparut o alt indicator la dreapta cu informarea despre Manastirea Secu si Manastirea Sihastria la care, de acesta data ducea un splendid drum asfaltat.
Cu aceasta ocazie am aflat ca zona are o densitate a lacasurilor monahale imediat dupa cel din Grecia de la Meteora, fiind pe locul doi in lume...
Dupa ce ne-am reintors pe soseaua nationala la numai cativa km pe stanga se facea un drum catre Manastirea Neamt. In zona si altele mai mici, dar cea a Neamtului mai mare decat toate!
La iesire ne oprim la "zimbrii". Ploaie nu s-a oprit si astfel animalele (caci este un fel de gradina zoologica) era toate la adapost. Zimbrii mandri pasteau in ploaie! La fel si cerbii....
Am trecut tangential cu Targu Neamt si nu mult dupa acea a ajuns langa Manastirea Agapia. Tot pe ploaie!
Aici ne-am cazat la o mica pensiune:"Simona", unde prin amabilitatea gazdelor am putut pune antena undeva la al doilea nivel, pe balcon, inclinata la 45 grade. Statia aceeasi. Aceeasi problema cu padurea imbibata de apa si pozitionarea intr-o vale! Nici repetorul de pe Ceahlau R0 nu l-am deschis!
Si aici la inceput s-a creata acea invalmaseala asa de dorita de toti cei care pornesc intr-o astfel de aventura. Legaturile au fost inscrise in log pe masura ce timpul trecea. In acest timp ploua in continuare. Joi la fel. Vineri la fel. Asa am vizita Manastirea Agapia cu biserica pictata de Nicolae Grigorescu.
In una din zile am tras o fuga pana-n Targu Neamt si am vizitat Cetatea Neamtului. Vremea ploioasa nu a permis admirarea intregului complex nu de mult refacut. M-a impresionat drumul de vreo 500m ce urca pieptis care era asfaltat si cu parapete zdravene cu toate ca circulatia auto este interzisa!
Ca un facut sambata, in ziua plecarii, a iesit soarele. Ne-am repezit sa vizitam Manastirea Varatec aflata nu departe. Parca stralucea altfel in razele soarelui. Alb-negrul caracteristic majoritatii acestor constructii din Neamt le dadea un farmec aparte. Curtea plina de flori, de altfel peste tot pe unde am trecut, aici era plina de culori vii.
Apoi ne-am reintors si seara am plecat catre sediul din Naieni. Tarziu in noapte am ajuns si ne-am culcat. Dimineata la trezire deja totul era o amintire. Au ramas imaginile si logul cu statiile lucrate.
Care va fi urmatoarea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu