Translation tool

miercuri, 19 mai 2010

YP1WFF in YOFF-010 8-9 mai 2010

Cate ceva din peripetiile din Parcul National Piatra CraiuluiLa intoarcere de la Lacul Rosu, avand planificate si aprobate pentru 2010 patru iesiri in parcuri nationale, impreuna (YO6CHB, YO6EZ, YO6UO si YO6MP), am hotarat sa ne mai deplasam intr-un parc national mai apropiat. Am ales Parcul National Piatra Craiului, YOFF-010, ca find aproape de Brasov.
Inainte de toate am facut o recunoastere a locului. Am verificat partea de vest a rezervatiei Valea Barsei, iar apoi am trecut pe partea de est. Datorita timpului scurt avut la dispozitie am “vizitat” zona Magura. Dupa o saptamana am vizitat si zona Pestera, unde am gasit o locatie si o gazda binevoitoare care sa ne primeasca . Din pacate constructia nu era racordata la reteaua electrica. Am mai lucrat cu grupul electrogen, ca sursa de energie si nu am considerat aceasta un impediment pentru noi.
A sosit si ziua plecarii. Dupa incarcarea materialelor am plecat la drum 5 radioamatori, doi pensionari si trei viitori pensionari (YO6CHB – Doru, YO6GBE – Cristi, YO6JLG–Geo si YO6MP Victor si YO6UO – Denes).
Dupa iesirea din Cristian / Brasov spre Rasnov, am vazut Piatra Craiului acoperita de nori si cu ploaie deasupra Branului. Doru a inceput sa cobeasca, zicand ca nu vom putea ajunge la fata locului, si a avut dreptate. Mai rau, urcand spre Pestera, busul nostru s-a impotmolit de vreo cateva ori, pe un fagas lasat de altii, in care am alunecat. Afara ploua mocaneste. In spatele nostru se facuse coada de masini mici. Dupa ce am reusit sa iesim, si sa parcam undeva unde sa poata trece ceilalti pe langa noi. Masinile usoare puteau sa treaca, dar doua busuri au intors. Asa cum era drumul, nu aveam nici o sansa sa ajungem la destinatie, am hotarat sa ne intoarcem si sa mergem pe vale Barsei unde stiam cateva locuri de unde sa lucram si pe care le vizitasem cu doua saptamani inainte. Telefonul a intrat in functie si am reusit sa ne cazam in sediul rezervatiei. Deja era noapte. Am descarcat si am inceput sa ne instalam. Am montat antenna, un inverted “V” si am trecut la teste. Stupoare, nu se mai acorda. Am scos MFJ- ul, am verificat, am reglat si am adus antenna inapoi in sectiunea de CW. Denes a testat-o facand cateva legaturi. Fiind tarziu si uzi, am mancat si ne-am dus la odihna.
Dimineata am trecut la pregatirea mesei, Denes a trecut la treaba incepand sa lucreze pe indicativul YP1WFF . Geo si Cristi sub conducerea lui Doru au trecut la montarea verticalului (aveau deja experienta in montarea antenei pe Bus). Nu s-au gandit ca vor fi interferente, fiind prea apropiate. Ulterior am demontat-o si am deplasat vehiculul la cca 15 minute de locul de baza, am instalat grupul electrogen si s-a trecut la lucru in ssb.
Denes a adus cu el un program nou pentru concursul CQ-Mir, luat de pe site-ul organizatorului concursului. Geo si Cristi s-au indragostit de acest program, mai ales de facilitatiile lui. Amandoi au lucrat in CW, iar YO6UO s-a dus fortat de mine la odihna, ca de, trebuia sa lucreze in concurs. Terenul in care se lucra cu un al doilea TRX (Busul cu antena!) era de proasta calitate, ca de fapt toata zona, un strat subtire de pamant cu iarba si dedesubt piatra. Pana la urma am rezolvat cu impamantarea, folosind mai multi tarusi, apa, sare, si ceva ceva s-a mai inbunatatit. Totusi solutia salvatoare a fost montarea la antena-tuner a unei contragreutati (o sarma de o lungime nedefinita).
Sambata dupa amiaza Cristi a plecatt sa-l schimbe pe Doru la statie. S-a intors foarte repede inapoi zicand ca el nu mai merge. L-am intrebat de ce ? Raspuns: nu vedeti turma de oi ! Am privit in directia data de el si am vazut turma de oi. Nici unul dintre noi n-am sesizat motivul refuzului. Am plecat eu sa-l schimb pe Doru. Am intrat in masina si Dorul imi arata usa din spate de la bus. Am crezut ca trebuie sa inchid. Cand ma uit inapoi cativa paznici (dulai caucazieni si carpatini sau amestec ?) stateau tolaniti in semicerc in jurul intrarii din spate al busului. Imi pierise cheful de vorba ! Doru nu a mai parasit busul si am ramas amandoi sa lucram pana cand “VIZITATORII” au plecat de buna voie, probabil deceptionati ?
Tarziu in noapte Cristi a facut o criza de rinichi. L-am dus rapid acasa si de acolo la spital. Cu el a plecat si aparatul de fotografiat, care trebuia sa fie impreuna cu lucrurile mele dar dintr-o intelegere gresita au ajun in sacosa lui. Astfel ca pozele sunt cele facute de Geo cu telefonul .
De sambata de la pranz activitatiile au fost impartite astfel: Denes s-a ocupat de competitie , Cristi si Geo de fonie si din cand in cand Doru.
Doru si cu subsemnatul ne-am ocupat mai ales cu partea gospodareasca, oferind conditii de lucru celor direct implicati.
Pana duminica la pranz au fost facute peste 1000 de legaturi (cw si ssb) lucrand cu emitatoare cu puteri de 100W
Aceasta iesire s-a datorat, sprijinului acordat de C.S. “UNIVERSITATEA” Brasov – YO6KSU, S.C. ELMAS srl si Administratiei Parcului National Piatra Craiului. drept pentru care le multumim . Victor YO6MP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu